Hettie Geurkink Coaching en Training

Lichaam, hoofd, hart en ziel in beweging


Over mij

Als kind was ik veel buiten en heel beweeglijk. Ook was ik nieuwsgierig, ik weet dat ik veel vragen stelde aan mijn ouders. Toen ik opgroeide, werd ik steeds verlegener en probeerde me zo goed mogelijk aan te passen aan wat ik dacht dat van me verwacht werd. Maar er was eigenlijk altijd een gevoel van ik doe het niet goed, ik schiet tekort. Ik trok me terug in mezelf.

Toen ik eind twintig was, besloot ik dat het tijd was om ‘aan mezelf te gaan werken’. Aan de buitenkant leek alles goed te gaan maar aan de binnenkant knaagde het. Ik ervoer mezelf als vlak; niet echt verdrietig maar ook niet echt blij, met af en toe een emotionele uitbarsting. Vaak voelde ik een leegte in mezelf. Ik wist ergens dat er meer mogelijk moest zijn. Als eerste ging ik een cursus Emotioneel Lichaamswerk doen. Dat gaf een ware opening naar mijn gevoelsleven en het contact met mijn lichaam. Ik leerde dat als ik één emotie onderdrukte, ik de andere emoties ook niet voluit kon ervaren. Ook kreeg ik het plezier in bewegen terug, mijn lichaam werd levendiger en expressiever en ik proefde de potentie. Dat smaakte naar meer. En ik wilde leren hoe ‘het’ werkte, in mij, in mensen, tussen mensen.

Ik ben de opleiding tot trainer Emotioneel Lichaamswerk gaan doen en heb een flink aantal jaren in een gemeenschap gewoond en gewerkt die gericht was op persoonlijke ontwikkeling. Jezelf leren kennen en tot bloei komen tussen mensen, individualiteit in verbondenheid leven. Ik kan wel zeggen dat ik me hier binnenste buiten heb gekeerd. De rauwe, pijnlijke kanten in mezelf onder ogen komen, maar ook mijn diepste verlangens en vreugde. Gehuild, geschreeuwd, geheeld en me geopend voor mezelf en de mensen om me heen. Ontdekken dat ik mezelf kan zijn tussen mensen met alles wat er is en dat dat werkelijke ontspanning en bevrijding geeft.

De vraag ‘doe ik het goed’ komt nog steeds in me op. Maar steeds vaker kan ik die vraag beantwoorden vanuit wat ik denk dat goed en waardevol is om te doen. Niemand kan voor mij beslissen wat het juiste is. Mijn oriëntatie is verschoven van buiten mij naar binnen in mij.

Vele trainingen en retraites heb ik gevolgd en mijn pad van bewuste ontwikkeling loopt door. Wat ik nu weet is dat het aanvaarden van jezelf, precies zoals je bent en waar je bent aangekomen, essentieel is om te kunnen groeien. De weg eruit is de weg erin. Dan valt de strijd en het oordeel weg en word je helder. Je komt in contact met jouw innerlijk weten. Je weet op een natuurlijke manier wat je te doen hebt.

Geen gemakkelijke weg, maar wel een die leidt tot vreugde, vervulling en dankbaarheid. En daarin sta ik graag naast je.

Waarom coaching door mij?

 • Ik sta naast je en ik zoek naar jouw potentie, jouw ‘vonk’
 • Ik werk integraal; daarmee bedoel ik dat je benader met aandacht voor lichaam, hoofd, hart en ziel
 • Ik heb veel zelfonderzoek gedaan, geleerd en in de praktijk gebracht. Wie ik ben als mens is mijn ‘instrument’ in de sessies. Je krijgt mij, zonder poespas
 • Mensen ervaren mij als betrokken, zorgvuldig, mild en met humor.

Ontwikkeling en inspiratie

 • Opleiding Trainer Emotioneel Lichaamswerk (4-jarige HBO-opleiding)
 • Residentieel Integral Life Practice community Venwoude (15 jaar)
 • Curriculum Leiding over je Leven, Venwoude Levensschool
 • Masterclass Coaching en Masterclass Emotiewerk, Venwoude Levensschool
 • I.T.S. My Life (opleiding lichaamsgerichte therapie) , Prashantam
 • Diverse Retraites bij o.a. Miranda Macpherson en Junpo Roshi (Mondo Zen)
 • Ken Wilber, Integral Theory
 • Opleiding Integraal Facilitator, Venwoude Levensschool
 • Diamond Approach van A.H. Almaas